четвъртък, 3 ноември 2011 г.

Строителни услуги майстор

 Забързаното ни ежедневие, затрупващата ни работа, проблемите вкъщи, закъсняващите автобуси И вечните задръствания.. Да, те са факт – все пак живеем в 21-ви век. Свикнали сме да протягаме ръка И да взимаме това, което ни е нужно, използваме го по предназначение И след това го връщаме обратно на мястото си. Никога обаче не се запитваме как то е стигнало до нас. Каква голяма грешка..

Целият свят се намира на една ръка разстояние от нас, поради всички технологии И иновации, които ни заобикалят. Качваме се в автомобила си И отиваме на работа, на почивка, на пазар, ако се развали го оставяме в сервиза, без да се запитваме какво точно правят хората там, единственото, което ни интересува е да вземем колата си, колкото е възможно по-скоро. А ако ги нямаше автомонтьорите? Ако ръцете им не бяха омазани в масло до лактите? Тези въпроси не си ги задаваме, а отговорите са наистина интересни. Ако нямаше майстори, които да ремонтират автомобилите ни, щяхме да ходим пеша или да използваме градския транспорт. Това щеше да усложни ежедневието ни мнoгoкратно – щеше да ни отнема много повече време да стигнем до работа И щеше да ни бъде много по-некомфортно да се возим в претъпканите автобуси.

Накратко, това което искам да посъветвам хората е да бъдат хора, а не роботи, подчинени на вещите, защото зад всеки уред, които използват стои човек като тях, благодарение на когото той е създаден.